Online katalógus

Az online katalógus használatával, otthonról is könnyen kereshetünk a könyvtár dokumentumai között.

A találatoknál információt kapunk a dokumentum kölcsönözhetőségéről, valamint a bibliográfiai

adatokon kívül a borító képe és fülszövege is elérhetővé válik.

Belépés a katalógusba

Olvasói állapot lekérdezése
Az olvasóknak lehetőségük van, hogy az interneten keresztül megtekintsék a könyvtár rájuk vonatkozó adatait (az általuk kikölcsönzött dokumentumok adatai és határideje, előjegyzett dokumentumok, tartozások stb).

Ehhez az online katalógus oldalon, az “Olvasói állapot” ablak kitöltésével lehet bejelentkezni a “Belépés” gombbal. Belépéshez szükség van az olvasójegyen található vonalkódra (pl.: BDVKMOLV0021) és az ehhez tartozó születési dátumra (pl.: 19520529)

Az “Olvasói állapotba” történő bejelentkezés után az olvasó módosíthatja, kiegészítheti a regisztrált személyes adatait és megadhatja, ill. módosíthatja telefonszámait, e-mail-címét és belépési jelszavát. 

WEB-es hosszabbítás
Önállóan meghosszabbíthatja a még le nem járt határidejű kölcsönzéseit. Csak a kölcsönzési határidő lejártának napjáig tud tehát itt hosszabbítani, és csak azon dokumentumok határidejét, amelyekre nem vár másik olvasó (azaz nincs rá előjegyzés).
A következő kölcsönzési határidő dátuma a hosszabbítás napjától, és nem a határidő lejártától számítódik. Ha az egeret a hosszabbítás ikonra húzza, még a hosszabbítás előtt megtekintheti a következő határidőt.

Az Önnél levő dokumentumok közül a hosszabbíthatók címe mellett kék színű az ikon. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az olvasó a nála levő dokumentumok határidejét egy alkalommal hosszabbíthatja meg az online katalóguson keresztül, a további hosszabbításokra csak a könyvtárosnak van lehetősége. Ha a dokumentum címe mellett piros ikont talál, akkor e-mailben, telefonon vagy személyesen tud új határidőt kérni. Piros az ikon akkor is, ha a dokumentumra más olvasó is vár. Ilyenkor a határidőt nem tudjuk módosítani.

WEB-es előjegyzés
Amennyiben a keresett dokumentum jelenleg kölcsönzés alatt áll, a bejelentkezett olvasóknak lehetőségük van arra előjegyzés tenni a könyvtáros közreműködése nélkül is az online katalóguson keresztül. Keresés után amelyik dokumentum éppen kölcsönzésben van, annak példány adatai mellett megtalálja az “Előjegyzés” gombot. A dokumentum beérkezéséről telefonon értesítjük. Az Ön által előjegyzett könyvek listáját megtekintheti az olvasói állapotánál. Előjegyzést jelenleg interneten nem lehet törölni, erre csak személyesen vagy telefonon van lehetőség.

Online katalógus
Az online katalógus használatával, otthonról is könnyen kereshetünk a könyvtár dokumentumai között. A találatoknál információt kapunk a dokumentum kölcsönözhetőségéről, valamint a bibliográfiai adatokon kívül a borító képe és fülszövege is elérhetővé válik.