Digitális Jólét Program

Infokommunikációs eszközök használata,
korszerű digitális technológiai eszközök
és felkészült szakemberek segítségével

Tovább a DJP Hálózat oldalára

Digitáli Jólét Program (DJP)

Áttörés a digitális fejlesztésekben

A digitalizáció a hétköznapok, a vállalati működés, a nemzetgazdasági folyamatok, és így végső soron a világgazdaság teljesítményét alapvetően meghatározó jelenséggé vált. A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában maguk az emberek állnak. Magyarország kormánya felismerte ennek az átalakulásnak a fontosságát, ezért a digitalizációtól nem megvédeni akarjuk a polgárokat és a vállalkozásokat, hanem fel akarjuk rá készíteni őket.

A Digitális Jólét Program hálózat legfontosabb feladata annak biztosítása, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása felismerje a digitális átalakulás jelentőségét, és mindenki a folyamat nyertesei között szerepeljen. A digitális kompetenciák hiánya tartósan és egyre nagyobb mértékben konzerválja a hátrányos helyzetű csoportok lemaradását. Így a kompetenciafejlesztés kérdését nyugodtan tekinthetjük sorskérdésnek is.

A magyar polgárok kompetenciafejlesztése a Digitális Jólét Koordinációs Központ által koordinált Digitális Jólét Program Hálózat mentoraival valósul meg. 2017. október 2-től 1173 helységben, 1415 Digitális Jólét Program Ponton, mintegy 2116 DJP mentor dolgozik a digitális írástudatlanság csökkentése érdekében. 

DJP PONT – Marcali 

(DJP Pont azonosító: 870001)

A Digitális Jólét Program (DJP) Hálózat Pontok elsődleges feladata a polgárok ösztönzése az infokommunikációs eszközök használatára, korszerű digitális technológiai eszközök és felkészült szakemberek segítségével. A közösségi internet-hozzáférési helyek alapvető célja, hogy a pontok hozzájárulhassanak a digitális alapkészségek fejlesztéséhez, biztosítsák a digitális készségekkel nem rendelkező emberek számára az informatikai eszközöket, az internetelérést és az ehhez szükséges szakértői támogatást.

–  Az olvasótérben nyolc számítógép áll a látogatók rendelkezésére.
–  Intézményünkben a WI-FI használata ingyenes.
–  A számítógépek az e-közszolgáltatásokhoz való csatlakozás, tanulás, szórakozás, információ szerzés céljából vehetők igénybe.

Nyitva tartás

 évesjúl.-aug.
Hétfő:8-178-17
Kedd:8-128-12
Szerda:8-178-17
Csütörtök:8-178-17
Péntek8-178-17
Szombat:9-129-12
Vasárnap:ZárvaZárva

DJP Mentorok

Dombóvári Kinga (Mentor ID: 31041)
Juhász Tamás (Mentor ID: 31043)

Elérhetőség

Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár
Cím: 8700 Marcali, Park u. 2.
Telefon: 06 (85) 415-027
E-mail: info@marcalikonyvtar.hu
Fenntartó: Marcali Város Önkormányzata